Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

4 participanți

Comunismul - pozitiv, negativ?

awesomeee
    awesomeee
    dinosaur rawr
    dinosaur rawr

Puncte : 98
    Data de inscriere : 20/12/2009
    Varsta : 29
    Localizare : Valcea

Comunismul - pozitiv, negativ? Empty Comunismul - pozitiv, negativ?

Mesaj Scris de awesomeee 29/12/2009, 17:04

Pe 23 Decembrie s-au implinit 20 de ani de cand Romania a scapat de comunism, a scapat de Nicolae Ceausescu.
    A fost bine cat a fost comunism ? Ati mai vrea? Credeti ca Romania ar evolua daca ar fi niste legi fixe si dure? Va rog sa aduceti argumente pro si contra cat mai dezvoltate
    Citrôn
    Citrôn
    greenish
    greenish

Puncte : 44
    Data de inscriere : 26/12/2009

Comunismul - pozitiv, negativ? Empty Re: Comunismul - pozitiv, negativ?

Mesaj Scris de Citrôn 29/12/2009, 18:24

Nenea Ceausescu nu a fos timpuscat pe 25? :-?
    M-am interesat si eu de comunism ,din pura curiozitate. Bhunicul si buncia a zis ca era destul de bine pe atunci ,dar eu o vad jumi-juma. Adica era bine ,aveai loc de munca si casa asigurata , era disciplina si curatenie prin tara ,dar se murea de faome la oras ,nu se putea iesi din tara ,impunea oamenilor sa fie pagani ...
    Eu nu as mai vrea comunism . Chiar prea mare disciplina ...
    Romania nu a evoluat aproape deloc de cand a decazut Ceausescu . Degeaba ne-am luat noi libertatea in cap ,c an-am facut nimic cu ea ,suntem imprastiati rau .
    Ceausescu a facut bine ,dar a facut si rau . Romanii chiar erau oameni copti la cap pe atunci ,acum ne-am prostit [ tot o tin ca Undeva-n balcani descrie Romania de azi ] .Nu-ti faceai griji ca ajungeai fara acoperis sau ca iti fura cineva posetuta fara sa fie prins.
    Dar eram si foarte ingraditi in unele privinte. Scoala n-am ce zice ,se facea buna ,dar nu s eputera iesi din tara ,numai sportivi din cate stiu si dom' Ceausescu .. Iar el era pagan si impunea si poporului acest lucru ,ceea ce mi se pare o mare prostie. Sa fi arestat ca spui o rugaciune cu voce tare? Helau ,e chiar deplasat !
    Si a mai fost si un narcisist convins Laughing !
    sichi
    sichi
    jellyfish
    jellyfish

Puncte : 130
    Data de inscriere : 22/12/2009
    Varsta : 28
    Localizare : Zurich

Mesaj Scris de sichi 29/12/2009, 23:27

EU sunt total contra, mi se pare atat de absurd tot ce a facut ceausescu!
    Din cauza lui au murit sute de romani nevinovati, copii care nu invatasera ce inseamna a trai.
    I-ati intrebat pe parinti cum era? Eu da, si mi-au povestit ca statea ore la cozi ca sa cumpere paine si dulciurile lor preferate erau..portocalele. Nu aveau decat 1 desen animat la ora fixa, in rest, fotbal si ceausescu. La scoala nu invatau decat cantece despre romania. Ei nu cunoscusera alte tari si poate nici alte orase. Nu puteau sa-si spuna parerea, decat daca era una buna despre Ceausescu, pentru ca el auzea tot.
    Si inchideau oamenii buni, doar pentru ca ajutau pe altii.
    Va dau un exemplu, tatal unchiului meu a murit in inchisoare. De ce a fost inchis? Pentru ca a vrut sa-i dea unui om sarman un sac de porumb...

Despre scoala, am auzit ca era mai buna ca acum...Ma gandesc ca nu se dadeau note pe interese si copiii nu aveau pile la profesori.. Dar na..
    Crisuuu
    Crisuuu
    dinosaur rawr
    dinosaur rawr

Puncte : 78
    Data de inscriere : 24/12/2009
    Varsta : 28

Mesaj Scris de Crisuuu 30/12/2009, 12:29

Am intreabat-o si eu pe mama cum era in perioada comunismului, si mi-a spus ca stateau la cozi ca sa cumpere paine, ulei, si nu puteau cere mai mult, toti primeau acelasi lucru, si daca nu iti ajungea, asta e.
    Bine , ea statea la tara, si vecina avea vaca si lua lapte de acolo, si mancau mai mult mamaliga decat paine.

Insa intr-un fel era bine, pentru ca , asa cum a spus si Citron, nu trebuia sa te ingrijorezi ca cineva iti fura poseta fara sa fie prins.

Dar nu aveai libertate, nu aveai dreptul de ati exprima parerea , nu puteai sa faci nimic care sa jicneasca pe Ceausescu altfel erai inchis.

Sunt intre.
    awesomeee
    awesomeee
    dinosaur rawr
    dinosaur rawr

Puncte : 98
    Data de inscriere : 20/12/2009
    Varsta : 29
    Localizare : Valcea

Mesaj Scris de awesomeee 30/12/2009, 19:14

Exceptand faza cu mancarea si cu iesitul din tara, era ok.
    Sichi, pe atunci nu mureau oameni. Iliescu a fost cacatu' care a omorat atatia si atatia copii.
    In timpul lui Ceausescu, tara era intr-un progres continuu, dar de cand l-au omorat, suntem intr-un progres si nu stiu cum mai rezistam. Cand era Ceausescu, eram o tara dezvoltata, acum, suntem o tara in curs de dezvoltare. Cand era Ceausescu, nu existau o groaza de familii instarite, existau destule, dar nici sa se stearga cu banii in .. partea dorsala XD . Acum, daca esti roman, "tre' sa ai valoare" .
    Deci.. trageti si voi concluziile.

Continut sponsorizat

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Data/ora curentă este: 10/11/2024, 05:43